|
View previous topic :: View next topic |
|
Author |
Message |
aerominor ZASL. MIN.

Offline Joined: Mar 06, 2012 Posts: 594 Location: Horní Počaply
|
Posted: Mon Oct 09, 2017 2:37 pm Post subject: Re: lanovody komplet - novovýroba |
|
Tak koukni sem: www.minory.cz/index.ph...ent&pid=14
tady je patrné jak se tah pružin přes tyčky přenáší na tu tvou volnou páčku a pak následně lankem k pedálu.
|
|
Back to top |
|
 |
Rancher ZASL. MIN.

Offline Joined: Jan 28, 2012 Posts: 2575 Location: Brno
|
Posted: Mon Oct 09, 2017 8:26 pm Post subject: Re: lanovody komplet - novovýroba |
|
On aerominor těma pružinama v předminulém příspěvku myslel hlavní sílu,. která je v přítlačných pružinách spojky jako takové.
Nějaké obrázky z dílny Petra tu pohodím.
Description: |
|
Filesize: |
59.06 KB |
Viewed: |
208 Time(s) |

|
|
65.09 KB |
218 Time(s) |

|
_________________ Mám rád stará auta, staré zvyky a stará vína. Dělají mne mladým.
|
|
Back to top |
|
 |
Janpol MINORISTA

Offline Joined: Nov 14, 2012 Posts: 12 Location: Praha 4
|
Posted: Tue Oct 10, 2017 7:48 am Post subject: Re: lanovody komplet - novovýroba |
|
Ale aha, tuto pružinu tam nemám. Okamžitě, jakmile se k mému stroji dostanu (nyní je vzdálen 70 km, tedy o víkendu), hned to prověřím (důvěřovat, ale prověřovat, to už řekl nějaký maršál, či kdo).
Ten Petr má ale věci krásně udělané, neměl byste na něj spojení. Mnohdy je totiž lepší jedna fotka, než 2 strany textu.
Opět předem děkuji.
Janpol
|
|
Back to top |
|
 |
Janpol MINORISTA

|
Posted: Wed Oct 11, 2017 8:05 am Post subject: Re: lanovody komplet - novovýroba |
|
Teď jsem se ještě jednou podíval na obrázky a pružina je přesně na druhém konci lanka než bych potřeboval.
Ta páčka na tělu převodové skříně by také potřebovala nějakou pružinu, protože je úplně volná. Pohybuje se asi tak v úhlu cca 30°.
Mimochodem montáž přední nápravy zpět po očištění je docela věda.
Já to snad o víkendu nafotím, aby bylo jasno.
I tak děkuji za odpověď někoho zkušenějšího.
Janpol
|
|
Back to top |
|
 |
Chong ZASL. MIN.

Offline Joined: Mar 08, 2012 Posts: 466
|
Posted: Wed Oct 11, 2017 6:14 pm Post subject: Re: lanovody komplet - novovýroba |
|
docela pakárna je spíš sesazení přední nápravy. Tedy pera, dolního ramene a nasunutí poloosy do drážkované díry unašeče. V jednom rozhodně
|
|
Back to top |
|
 |
Rancher ZASL. MIN.

|
Posted: Thu Oct 12, 2017 6:18 am Post subject: Re: lanovody komplet - novovýroba |
|
Janpol wrote: |
Teď jsem se ještě jednou podíval na obrázky a pružina je přesně na druhém konci lanka než bych potřeboval.
Ta páčka na tělu převodové skříně by také potřebovala nějakou pružinu, protože je úplně volná. Pohybuje se asi tak v úhlu cca 30°.
Janpol |
 Máš tam tu vypínací dvoujdílnou tyčku s kuličkovým ložiskem?
Jestli ano, má správnou délku? Nevím o kolik, ale byly dvě výsledné délky.
Podle toho, co píšeš, tam něco z toho chybí.
Minimálně to, že na tu tyčku musí tlačit spojka.
_________________ Mám rád stará auta, staré zvyky a stará vína. Dělají mne mladým.
|
|
Back to top |
|
 |
Janpol MINORISTA

|
Posted: Thu Oct 12, 2017 8:03 am Post subject: Re: lanovody komplet - novovýroba |
|
Tedy, abych pravdu řekl, vůbec nevím o čem píšeš. Budu to muset opravdu důkladně o víkendu nafotit a fotky poslat k vysvětlení. Jsem prostě blbec, byť s vysokoškolským diplomem, i když z jiného oboru než kam patří naše minory.
I tak mám také rád stará auta ...
|
|
Back to top |
|
 |
Rancher ZASL. MIN.

|
Posted: Thu Oct 12, 2017 8:26 am Post subject: Re: lanovody komplet - novovýroba |
|
Já si myslím, že i doktor teologie může vniknout do tajů těchto jednoduchých strojů. Nejde o nic jiného než o páku a kolo na hřídeli, tedy myslím, že Fyzika pro 6. ročník 
I skladník si může přečíst Vergilia v originále.
Já tomu taky nerozumím, Já dělám do včel.
|
113.27 KB |
228 Time(s) |

|
|
|
Back to top |
|
 |
JaraII ZASL. MIN.

Offline Joined: Feb 28, 2015 Posts: 740 Location: Brno-Husovice
|
Posted: Thu Oct 12, 2017 12:33 pm Post subject: Re: lanovody komplet - novovýroba |
|
Janpol wrote: |
Janpol |
Tak jsem na to koukl a na převodovce namontované na motoru i se spojkou se páka nepohne je totiž tlačená pružinami na spojce, ale na převodovce samotné je ta vůle co popisuješ ty cca 30°.
Máš převodovku zvlášť nebo na motoru?
|
|
Back to top |
|
 |
Tonda MINORISTA

Offline Joined: Oct 31, 2017 Posts: 24 Location: Zlín
|
Posted: Mon Mar 12, 2018 7:14 am Post subject: Re: lanovody komplet - novovýroba |
|
Ahojte, nejsou ještě náhodou nějaké lanovody skladem? Měl bych zájem o jeden komplet. Děkuji
|
|
Back to top |
|
 |
Rancher ZASL. MIN.

|
Posted: Mon Mar 12, 2018 3:57 pm Post subject: Re: lanovody komplet - novovýroba |
|
Asi můžu pomoct se spojkou.
|
|
Back to top |
|
 |
Tonda MINORISTA

Offline Joined: Oct 31, 2017 Posts: 24 Location: Zlín
|
Posted: Mon Mar 12, 2018 4:22 pm Post subject: Re: lanovody komplet - novovýroba |
|
To by bylo super. Psal jsem minorkovi SZ minulý týden, ale zatím nic. Raději se zeptám tu, než to nechat všechno dělat a strávit nad tím nějaký ten čas. Jestli můžu tak bych si teda zamluvil lanko na spojku a až bude potřeba dám vědět! Děkuji moc
|
|
Back to top |
|
 |
Rancher ZASL. MIN.

|
Posted: Mon Mar 12, 2018 4:48 pm Post subject: Re: lanovody komplet - novovýroba |
|
Co se týče ruční brzdy, tak bych se orientoval tímto směrem. Zatím se ukazuje, že to řeší mnoho problémů. Provozní zkušenosti jsou výborné. Ostatně je to i v knížce na str. 177
Lanka na Warana se sehnat dají...např tady www.ldm-tuning.de/artikel-7237.htm
Když se má kamaráda v Německu.
|
474.29 KB |
191 Time(s) |

|
|
97.54 KB |
188 Time(s) |

|
|
107.71 KB |
191 Time(s) |

|
|
|
Back to top |
|
 |
luckytom MINORISTA

Offline Joined: May 02, 2012 Posts: 22 Location: Bílý Kámen
|
Posted: Thu Feb 18, 2021 11:12 am Post subject: Re: lanovody komplet - novovýroba |
|
Ahoj všem,
pozbyl jsem svého Minora, ale zbyla mi Minorkem distribuovaná lanka.
Má - li kdo zájem, za 1400,- mohou být jeho.
|
|
Back to top |
|
 |
luckytom MINORISTA

Offline Joined: May 02, 2012 Posts: 22 Location: Bílý Kámen
|
Posted: Thu Feb 18, 2021 11:20 am Post subject: Re: lanovody komplet - novovýroba |
|
Lanka
|
241.87 KB |
9 Time(s) |

|
|