Pátrání po LeMansu
Go to page Previous  1, 2  :| |:
-> Pokec

#16: Re: Pátrání po LeMansu Author: RancherLocation: Brno PostPosted: Tue Feb 23, 2021 6:43 pm
    ----
Tak příběh holandského závoďáku pokračuje v Rakousku.
Z původních cca 100 T, za které se dostal vrakouš do Česka se dnes dostal až na 11 000 EUR...
Exclamation To už je opravdu cenové sci fi.
www.willhaben.at/iad/g...448052142/
Popis wrote:

(JAWA) AERO MINOR SPORT
Vzácná příležitost koupit jedno z těchto vozidel v původním stavu!
Rok výroby 1948, k dispozici originální doklady o vozidle !!
Jeden z mála příkladů otevřeného českého závodního vozu, téměř identického s modelem Minor Sport z roku 1946 v automobilovém muzeu Aspang v Dolním Rakousku.
Ocelové a plechové tělo (pravděpodobně tovární prototyp), žádná hliníková verze! Spousta náhradních dílů, včetně druhého motoru (615 cm³)! Stav viz fotografie.

#17: Re: Pátrání po LeMansu Author: aerominorLocation: Horní Počaply PostPosted: Thu Feb 25, 2021 9:27 pm
    ----
Tak asi si postavím i placku, když to tak vidím. Very Happy

#18: Re: Pátrání po LeMansu Author: mesersmitLocation: Brno PostPosted: Tue Mar 16, 2021 2:39 pm
    ----
www.postwarclassic.it/...inor-sport

#19: Re: Pátrání po LeMansu Author: RancherLocation: Brno PostPosted: Tue Mar 23, 2021 11:09 pm
    ----
To je nádherný nález na netu!!! Díky!

#20: Re: Pátrání po LeMansu Author: mesersmitLocation: Brno PostPosted: Fri Mar 26, 2021 8:04 am
    ----
Proč se pátrá vlastně po tomto Minoru? Jedná se fabrický závodní vůz? Nebo o "Svazarmovský výtvor"?

#21: Re: Pátrání po LeMansu Author: minor8098Location: Praha 17 PostPosted: Wed Feb 23, 2022 10:36 pm
    ----
K tomu motoru.
Starší vzpomínky z běžného provozu na přelomu 60/70 let. Náš soused na chatě měl také Minora II., ale v dezolátním stavu a v hromadě problémů.
Tehdy, t.j. rok 1968/69. Otec byl automechanik, vyučen za války, poctivě ovládající veškeré černé řemeslo, řízení všech kategorií vozidel.
Tomu sousedovi to dal do pojízdného stavu se vším všudy - a ten Minor, JAK MI TEHDY ŘÍKAL -MĚL ZÁVODNÍ MOTOR. Asi ano, do kopce u nás pod dálnicí to jelo jako dráha, tedy tam co náš vlastní Minorek s motorem 615,75 cm3 tak tak přežíval.
A ten závodní motor měl údajně obsah někde kolem 750 cm3 nebo někde kolem tohoto objemu. Do toho motoru jsem sice nekoukal, bylo mi 13/14 let, ale seděl jsem v něm a opravdu to byl rozdíl jako třeba mezin trabim a warťasem.

-> Pokec

All times are GMT + 1 Hour

Go to page Previous  1, 2  :| |:
Page 2 of 2