|
View previous topic :: View next topic |
Author |
Message |
Chong ZASL. MIN.
Offline Joined: Mar 08, 2012 Posts: 469
|
Posted: Mon Apr 27, 2015 10:21 am Post subject: Deformace SPZ |
|
Včera jsem vytáhnul SPZ v přípravě na EK a tak se mi znovu v hlavě otevřelo téma jak s SPZ dozadu. Zkrátit SPZ podle vyhlášky nelze, ale kdyby se konce v délce 2cm prostě ohnuly, tak se do otvoru dostane. Ale nemůžu najít zda se to může nebo ne, protože ty 2cm z každé strany podle mě čitelnost neznehodonotí... Obdélníkovou SPZ bych tam nerval, navíc kdovíjestli by tam šla a na nárazník to s ohledem na absenci osvětlení a jeho řešení nehodlám v budounosti řešit... takže dotaz zní, můžou se kraje ohnout, když se nesmí odstřihnout? Prosím fundované odpovědi... dík
|
|
Back to top |
|
|
JaraII ZASL. MIN.
Offline Joined: Feb 28, 2015 Posts: 746 Location: Brno-Husovice
|
Posted: Mon Apr 27, 2015 10:34 am Post subject: Re: Deformace SPZ |
|
Chong wrote: |
Včera jsem vytáhnul SPZ v přípravě na EK a tak se mi znovu v hlavě otevřelo téma jak s SPZ dozadu. Zkrátit SPZ podle vyhlášky nelze, ale kdyby se konce v délce 2cm prostě ohnuly, tak se do otvoru dostane. Ale nemůžu najít zda se to může nebo ne, protože ty 2cm z každé strany podle mě čitelnost neznehodonotí... Obdélníkovou SPZ bych tam nerval, navíc kdovíjestli by tam šla a na nárazník to s ohledem na absenci osvětlení a jeho řešení nehodlám v budounosti řešit... takže dotaz zní, můžou se kraje ohnout, když se nesmí odstřihnout? Prosím fundované odpovědi... dík |
Toto jsem řešil před léty. Má vymyšlenou takovou verzi že vyříznu plech pod SPZkou a SPZku přitlačím zevnitř a tím nemusím dělat nějaké deformace SPZ, aby se SPZka neodřela hranu opatřit gumou z Jawy kývačky. Protože mám tušení že když na STK narazíš na b....... tak se ze zlou potážeš.
Na nárazník jsem to zkoušel jde to jak na přívěsu ale je to hrozný
|
|
Back to top |
|
|
Chong ZASL. MIN.
|
Posted: Mon Apr 27, 2015 10:43 am Post subject: Re: Deformace SPZ |
|
no trochu drzné řešení.. řezal bych raději do státního SPZ, než do soukromého Minora
|
|
Back to top |
|
|
JaraII ZASL. MIN.
|
|
Back to top |
|
|
Chong ZASL. MIN.
|
Posted: Mon Apr 27, 2015 10:47 am Post subject: Re: Deformace SPZ |
|
no pokud by bylo tolerované ohnutí SPZ, tak lze ohnout také úplně dozadu... Takovej virtuální střih, který je jednoznačně zakázán (to jsem dohledal)
|
|
Back to top |
|
|
JaraII ZASL. MIN.
|
Posted: Mon Apr 27, 2015 10:49 am Post subject: Re: Deformace SPZ |
|
Ještě mě napadla jedna varianta tak jak to mají závodní vozy ti mají SPZ na folii nalepenou na autě a SPZ musí vozit sebou ale většinou se jedná o přední.
|
|
Back to top |
|
|
Chong ZASL. MIN.
|
Posted: Mon Apr 27, 2015 10:56 am Post subject: Re: Deformace SPZ |
|
kdepak... podle vyhlášky, jedině vydaná, jakékoli jiné řešení je stejné jako bez SPZ.. vysoká pokuta, bodíky a tak...
|
|
Back to top |
|
|
Rancher ZASL. MIN.
Offline Joined: Jan 28, 2012 Posts: 2589 Location: Brno
|
Posted: Mon Apr 27, 2015 11:26 am Post subject: Re: Deformace SPZ |
|
Nerozumím problému.
Tady to vypadá, že se vejde:
_________________ Mám rád stará auta, staré zvyky a stará vína. Dělají mne mladým.
|
|
Back to top |
|
|
Chong ZASL. MIN.
|
Posted: Mon Apr 27, 2015 12:38 pm Post subject: Re: Deformace SPZ |
|
Tady to vypadá že to není vydaná... 520x110mm otvor na šířku minora má cca 480mm
|
|
Back to top |
|
|
JaraII ZASL. MIN.
|
Posted: Mon Apr 27, 2015 12:45 pm Post subject: Re: Deformace SPZ |
|
Já mám značku BMT bez modré unie a opravdu se tam nevejde to musím zkusit jestli ty nový tam vejdou ta ji vyměním. Je fakt že ty tyto problémy nemáš Čmelda může mít i z nákladáku
|
|
Back to top |
|
|
JaraII ZASL. MIN.
|
Posted: Mon Apr 27, 2015 1:54 pm Post subject: Re: Deformace SPZ |
|
Tak tady to je že se tam nevleze vím že jsem měl problém to tam dostat to je stejný typ značky co mám já.
Description: |
|
Filesize: |
89.9 KB |
Viewed: |
279 Time(s) |
|
|
|
Back to top |
|
|
Rancher ZASL. MIN.
|
Posted: Mon Apr 27, 2015 2:12 pm Post subject: Re: Deformace SPZ |
|
Nojo, ještě někdy v roce 2008 jsem si nechal vyrábět na Tatrana repliku ztracený SPZ ... nebyl problém. Pak už ta fima tuhle službu zrušila...spíše byla jí zrušena
To bude asi ta "zmenšená RZ" na tom zeleným Minorovi...
_________________ Mám rád stará auta, staré zvyky a stará vína. Dělají mne mladým.
|
|
Back to top |
|
|
JaraII ZASL. MIN.
|
|
Back to top |
|
|
Rancher ZASL. MIN.
|
Posted: Mon Apr 27, 2015 2:26 pm Post subject: Re: Deformace SPZ |
|
Klaus mi nebere telefon
|
|
Back to top |
|
|
JaraII ZASL. MIN.
|
Posted: Mon Apr 27, 2015 2:37 pm Post subject: Re: Deformace SPZ |
|
Tak při zvětšení SPZky zeleného minora nemá bezpečnostní vodoznaky tak je to nějaký bastl Možná si to nechal někde vyrobit??
Description: |
|
Filesize: |
30.07 KB |
Viewed: |
264 Time(s) |
|
|
|
Back to top |
|
|